POZOR--AKTUÁLNĚ-- !!!VEŘEJNÉ PROJEDNÁVÁNÍ!!!

BUDE 8 . ÚNORA POUZE ONLINE !!!!

 

Ministerstvo životního prostředí hodlá uspořádat veřejné projednávání ke spalovně pouze v ONLINE FORMĚ, tedy bez presenční účasti obyvatel Pardubicka . Odkazuje se na metodické sdělení MŽP ve věci konání veřejných projednání v souladu se zákonem  v době pandemie onemocnění COVID 19 č. MZP/2021/710/856 ze dne 5.2.2021. Nejzašší termín mohl být  ale   až 13. února a také čas v 15 :00 je pro spoustu lidí neadekvátní. Tento postup považujeme za obcházení smyslu VEŘEJNÉHO PROJDNÁVÁNÍ dle tohoto zákona, kdy ,mnozí lidé nemohou v tento čas se projednávání účastnit. Také lidem bez připojení k internetu rozhodně nemůže postačit řešení účastnit se veřejného projednávání po telefonu .  Zásadně odmítíme k takto závažné kauze Pardubického kraje,která trvá téměř 15 let, odbít účast veřejnosti touto formou - pandemie nepandemie !!

  Čas na adekvátní přípravu sedmi dní, uspokojit každého zájemce o projednávání pro zastupitelstva měst a obcí považujeme za nepřiměřený, k závažnosti teto kauzy. Zastupitelstva obcía a měst už se také negativně vyjadřují na svých webovych portálech ,či sociálních sitích. Pardubický Radní zastupitel Jan Nadrchal, který se tématu spalovny věnuje, píše ministryni životního prostředí nesouhlasný dopis s připomínkami  a žádostí o zrušení veřejného projednávání s těmito parametry.

Dopis Jana Nadrchala ministyni životního prostředí  ZDE....

Obec  Rybitví zve každého občana, který má zájem , aby se zůčastnil důležitého veřejného projednávání. Za obec se bude online projednávání účastnit Bc. Eva Šmeralová - starostka obce , Ing. Petr Lupínek- místostarosta obce a Ing. Darek Horník, - předseda stavebního výboru obce Rybitví. Pro občany, kteří se nemohou , nebo je to pro ně technicky složité, bude v zasedácím sále na obecním úřadu (bývalá školka) vyčleněno 35 míst a online přenos.

 

Za ANO se věci věnuje pardubický zastupitel a poslanec  Martin Kolovratník, který založil k této věci událost na FB a zádá každého o pomoc.
viz screen shots v další části článku.


Ano situace se vyhrocuje a začiná být opravdu važná.Pokud se podaři vyšachovat masovou veřejnost, bude cesta AVE CZ o další krůček jednodušší.

Bylo promarněnou příležitostí, odmítnutí nabídky AVE městu Pardubice na odkup spalovny za 35 milionu korun a vyřešení věci jednou provždy.  Vzhledem k stamilionovým částkám ohledně fotbalového stadionu,  hokejového klubu ale i jiných stamilionových investic z posledních 5 let   to byly "drobné", drobné které však některým nestaly za to, ochránit občany Pardubic (a okolí)  před vážnými zdravotnimi riziky.
Současná ODS i nadále vystupuje proti odkupu a také si předpokládám stojí za oním ostudným-osudným  hlasováním, kdy byla ODS proti. Kde bylo dalších 8  zastupitelů, kteří nedorazili na hlasování vůbec, nebo proč 5 přitomných zastupitelů odmítlo hlasovat se snad ještě dozvíme. Obzvláště pokud spalovna dostane nedejbože nakonec zelenou.

 

viz článek zde :

V květnu 2017 pro odkup spalovny NO hlasovala nadpoloviční většina zastupitelů, jenže pro vyčlenění peněz zvedlo ruku jen 18 z nich.


a zde poslední možnost odkupu :

Zastupitelé města dali stopku vyřešení situace kolem spalovny AVE